”Ett riktigt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Kritiken var hård från personalen på ett kommunalt HVB-hem efter att Örnsköldviks kommun stoppat en planerad manifestation .
Men beslutet var riktigt, säger idag ansvarig förvaltningschef.

Beskedet att en 22-årig kvinna mördades på sitt arbete på ett HVB-boende i Mölndal chockade många, inte minst personal på boenden runtom i landet.  Carl Lindahl och Maggie Eriksson, anställda på ett kommunalt boende i Örnsköldsvik ville hedra den mördade kvinnan genom en manifestation i Örnsköldsvik.

Men deras chefer på kommunen sa bestämt nej till planerna, och manifestationen fick flyttas till en kyrka i Örnsköldsvik. Upprördheten var stor hos personalföreträdare över kommunens agerande.

Idag säger förvaltningschefen Katarina Jensstad att beslutet var riktigt – och att en manifestation dessutom inte är lämplig att genomföra under arbetstid.  Se Thomas Sundbergs intervju med henne här på nyhetswebben.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.