Raghad Mazen är överlycklig över att fågeln Sam är hemma i säkerhet igen – hör henne berätta om känslofyllda timmarna utan honom i videon.

Fågeln Sam rymde från hemmet i Sundsvall – hittades efter tolv timmar

Uppdaterad
Publicerad

Familjemedlemmen Sam lämnade buren och flög in i skogen. Men efter nästan tolv timmars letande fick historien ett lyckligt slut.

– Jag vill tacka en person som kom förbi med en håv, och det hjälpte oss att fånga fågeln faktiskt, säger matte Raghad Mazen.

Burdörren råkade öppnas. Då passade ettåriga fågeln Sam på att flyga ut.

Det blev början på några oroliga och känslomässiga timmar för familjen Mazen i Sundsvall.

Efter närmare tolv timmar ute i skogen och en sömnlös natt lyckades de till slut få tag på Sam, som fick komma hem helskinnad igen på söndagsförmiddagen.

– Han är som ett barn för oss, vi har gråtit allihopa och inte kunnat sova alls i natt för att vi var så oroliga, säger Raghad Mazen.

Klicka på länken ovan och hör henne berätta om glädjen över att ha fått tillbaka sin vän – och hur de till slut lyckades fånga Sam och få med honom hem igen.

Det här är fågeln Sam

Sam är färgsprakande ettårig Praktrosella.

Praktrosella är en art i släktet rosellor och hör hemma i sydöstra Australien och Tasmanien, men är även spridd över hela världen som en populär burfågel.

Källa: burfaglar.ifokus.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.