Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är det som skapat den stora polisinsatsen i Tallnäs i Timrå under onsdagen? SVT Västernorrland har fått bilder på föremålet, från en person som bor innanför avspärrningarna. Foto: Shanker Prem/SVT

Tom kastrull orsakade stor polisinsats i Timrå – se bilderna från Ebrahims lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort område i Tallnäs i Timrå spärrades av under onsdagen, sedan polisen fått larm om ett misstänkt farligt föremål.

Vid 14:20 hävdes polisens avspärrning då bombtekniker hade kontrollerat föremålet och kommit fram till att det inte är farligt.

Föremålet upptäcktes i bostadsområdet Tallnäs i Timrå kommun.

– Vi blev kontaktade under morgonen och har spärrat av ett större område medan en bedömning görs, säger Marie Andersson vid polisen.

Tallnäs förskola beslutade att hålla barnen inomhus under insatsen, bekräftar rektorn Anna-Karin Fors för SVT Västernorrland.

Nationella bombskyddet var på plats

Boende i närheten fick rådet att stanna inomhus.

Vid 13.30 på onsdagseftermiddagen anlände den nationella bombgruppen till platsen.

En timme senare kunde polisen meddela att det inte var ett farligt föremål, utan en kastrull som visade sig vara tom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen Marcus Sjökvist berättar varför man hanterade ärendet med kastrullen i bostadsområdet i Tallnäs som skarpt. Foto: Shanker Prem/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.