Filmade sexköp visas i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Under rättegången mot den koppleriåtalade mannen kommer 15 filmer att visas. Filmer som åklagaren menar innehåller 14 fullbordade sexköp.

Den 32-årige mannen från Sundsvall har enligt åtalet agerat hallick åt en ung kvinna från länet. Vid ett 20-tal tillfällen har han fått henne att sälja sex och många sexköp har filmats.

– Det är filmer som vi har hittat i den tilltalades dator. Jag kommer att visa delar av 15 filmer innehållande 14 fullbordade sexköp menar jag, säger Karin Everitt, vice chefsåklagare

Hänsynslöst utnyttjande

Koppleribrottet anses som grovt med hänsyn till omfattningen och att gärningen inneburit ett särskilt hänsynslöst utnyttjande av kvinnan, eftersom hon har en diagnos. 

– Jag vill inte gå in på det här, utan det behandlas inom ramen för målet, säger Karin Everitt.

Mannen misstänks också för att i somras ha våldtagit den unga kvinnan och hotat att sätta en yxa i huvudet på henne och gräva ned henne.

– Där består bevisningen i huvudsak av målsägandes av egna uppgifter och öven andra förhörspersoners utsagor, säger Karin Everitt.

Planerade våldtäkt

Mannen misstänks dessutom för ytterligare ett fall av koppleri, innehav av barnpornografiska bilder och stämpling till grov våldtäkt, då han tillsammans med en kvinna från Stockholmstrakten ska ha planerat en våldtäkt.

Rättegången hålls för stängda dörrar och håller på i tre dagar, men målet beräknas inte kunna slutföras på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.