Foto: Mikael Fritzon, TT

Fler ska opereras – köer betas av

Uppdaterad
Publicerad

Hittills har operationsverksamheten inom regionen fått stå tillbaka på grund av coronaviruset. Men nu räknar man med att komma igång igen.

Från och med den första september ska utlånade medarbetare vara tillbaka på sina vanliga arbetsplatser på sjukhusen och lokalerna ska återställas.

– Olika slags operationer kommer igång succesivt och i slutet av september räknar vi med att det mesta är igång som vanligt på våra tre sjukhus, säger Åsa Mattsson Rumm, länsverksamhetschef kirurg, urolog och öron, näsa, hals till regionens hemsida.

Coronaviruset i Västernorrland

Först i kön – först till operation

De patienter som hamnat i operationskö kan nu räkna med att den börjar röra på sig. De som väntat längst kommer att opereras först, och det gäller i hela länet. För patienterna innebär det att de kanske inte blir kallade till operation på sitt närmaste sjukhus.

– Nu är det viktigt att beta av de köer som uppstått. De patienter som berörs blir kontaktade av oss, säger sjukhusdirektör Lena Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet