Även utanför Härnösand var det en lång bilkö på grund av att flera fordon fått stopp på E4an. Foto: Örjan Leek

14 bilar i trafikolyckor på E4an i Timrå – orsakade totalstopp under torsdagen

Uppdaterad
Publicerad

14 bilar var under torsdagseftermiddagen inblandade i totalt fem trafikolyckor på E4 i höjd med Timrå. Lång bilkö bildades i norrgående riktning då olyckorna orsakade totalstopp. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

Det ska ha varit besvärligt väglag på platsen.

Olyckorna, med totalt 14 fordon inblandade, inträffade mellan Sörberge och Midlandaavfarten och den första olyckan inträffade vid 15-tiden.

– Det började med att en bil åkte in i mitträcket och sen var det fler som körde in i den, eller behövde väja, säger Jonas Hägglund, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Det finns inga uppgifter om personskador.

Enfiligt där olyckan inträffade

Olyckorna orsakade totalstopp i norrgående riktning och en lång bilkö bildades.

– Olyckan inträffade på en 2-1-väg och just där var det enfiligt, sa Jonas Hägglund på räddningstjänsten.

– Nu verkar det som att trafiksituationen har börjat lätta, sa han klockan 17.45.

Trafiken började rulla tidigare

Initialt var Trafikverkets prognos att norrgående körfält skulle vara avstängt till 19.30, men vid 17.45 flaggar inte Trafikverket längre för några störningar i trafiken.

Flera enheter från räddningstjänsten samt polis larmades till olyckan. En ambulans kallades till platsen, men lämnade utan att föra någon till sjukhus. Även räddningstjänst och polis avslutade vid 18-tiden på torsdagskvällen sitt arbete på platsen.

Fordon som fått stopp orsakade fler köer

På flera ställen på E4an i Västernorrland samt på väg 603 fick dessutom ett flertal fordon stopp under torsdagseftermiddagen vilken även det orsakade bilköer. Bland annat stod bilar och lastbilar stilla på E4an söder om Härnösand vilket ledde till en lång bilkö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.