Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i januari som mannen bröt sig in hos sin sambos mamma och ska ha hotat sambon till livet. Foto: SVT

Flicka filmade sexövergrepp – man åtalas för våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern åtalas för bland annat våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande mot barn, något som Sundsvalls Tidning var först att berätta om.

Mannen misstänks för att ha våldtagit en flicka för flera år sedan och nu ska han ha förgripit sig på henne igen – då filmade hon övergreppet.

I förhör berättar flickan att mannen försökt ta sig in under hennes tröja och ta på henne bröst – då sa flickan åt mannen att sluta. Flickan gick då ut från rummet och kom tillbaka en stund senare. Då började mannen smeka flickan på benet, varpå hon började filma händelsen.

”Det här borde jag filma så att jag har bevis på att det händer”, har flickan sagt i förhör.

SVT har tagit del av förundersökningen, där det framgår att flickan sedan berättat om övergreppet för en kompis och sina föräldrar.

Övergrepp under bad

Hon berättade även om övergreppen som skett flera år tidigare. Bland annat ska mannen då ha badat med flickan och tagit på hennes underliv.

”Så tog han min hand och gjorde så att jag var tvungen att röra hans snopp”, säger flickan i förhör.

Mannen åtalas för våldtäkt mot barn, försök till våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande mot barn. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.