Foto: Ylva Holmgren, SVT

Avrils Fighter får styvmamma

Uppdaterad
Publicerad

När ”Lill-Persan” föddes under måndagen gick något fel. Stoet dog och jakten efter en amma var i full gång. Men redan under tisdagskvällen kan det ha löst sig.

Det är en sorg för Maria Hildingsson att förlora stoet som hon hade haft i elva år. När stoet Avril skulle föda i stallet i Stöde gick någonting fel och de blev tvungna att skära ut fölet. Maria Hildingsson började desperat leta efter en amma till fölet.

Hann få av mammans mjölk

De hann däremot pumpa ut mjölk från stoet som fölet fått. Tills fölet får en ny mamma kommer han att få leva på mjölkersättning. Han kallas ”Lill-Persan” men kommer, till minne av sin mamma, att döpas till Avrils Fighter.

Maria skrev på Facebook: ”Han har fixat natten och verkar vilja vara med ett bra tag till. Men han söker ännu efter mamma”.

Cirka 20 000 delningar

Hon lade ut en eftersökning på Facebook och hade under måndagskvällen fått över 17 000 delningar.

UPPDATERING:

Under tisdagskvällen är Maria Hildingsson på väg till Sollefteå för att få låna ett sto som sägs ska ha starka moderskänslor. På onsdag ska stoet presenteras för Avril Fighter och då vet vi om hon accepterar honom som sin adoptivson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.