Delar av Frida Stéenhoffs liv visas på Sundsvalls museum

Uppdaterad
Publicerad

För kärlek, rättvisa och och fred är en utställning om författaren och feministen Frida Stéenhoff. I utställningen på Sundsvalls Museum berättas hennes historia med porträttfotografier och arkivmaterial från Frida Stéenhoffs liv.

Utställningen är en inblick i Fridas insikter om kärlekens villkor samt barnens och de fattigas utsatthet i samhället. På vernissagen befinner sig även Christina Carlsson-Wetterberg, professor och författare till biografin om Frida Stéenhoff och Annika Frida Arnell, Frida Stéenhoffs egna barnbarnsbarn.

– Det är spännande att se det här, mycket har jag inte sett innan. Det är texter och material som är aktuella idag så det är hänförande, säger Annika Frida Arnell.

Barbro Björk har sammanställt utställningen om Fridas liv och utställningen går att se på Sundsvalls museum fram tills den 22 april 2022.

Se delar av utställningen videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.