Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är ett tungt besked” – i klippet kan du höra konkursförvaltaren berätta bland annat hur de anställda reagerade på att Pacwire i Söråker, i Timrå kommun, försatts i konkurs. Foto: Per-Erik Ström.

Företaget Pacwire i Söråker i konkurs – hoppas kunna sälja

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Pacwire i Söråker, som ligger i Timrå kommun, har gått i konkurs. De 25 anställda som jobbade på företaget fick det tråkiga beskedet under förra veckan. Företaget har tillverkat förzinkad emballagetråd till massaindustrin.

– Det kom väldigt olyckligt så här före jul och möttes naturligtvis av stor besvikelse bland de anställda. Det är en tuff bransch som är hårt konkurrensutsatt, säger Niklas Lundin, vd på Pacwire sedan drygt 2 år, och fortsätter:

– Allt ligger nere nu, det är bara några få kvar som inventerar.

Konkurser i landet

Hoppas kunna sälja företaget

Konkursförvaltaren hoppas kunna sälja verksamheten inom ett par månader.

– Vi håller på och inventerar för fullt, och tanken är att vi ska upprätta ett anbudsunderlag och försöka sälja den här verksamheten. Vi har redan intressenter som anmält sig, säger Fredrik Sundin, konkursförvaltare.

I klippet kan du höra konkursförvaltaren berätta om orsakerna till konkursen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör boende i Timrå kommuns reaktioner efter beskedet att Pacwire gått i konkurs Foto: Per-Erik Ström SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konkurser i landet

Mer i ämnet