Kristin Lancione och Cosondra Sjostrom Foto: SVT

Förfäder söks i Västernorrland

Publicerad

Två av de amerikaner som deltar i tävlingsprogrammet ”Allt för Sverige” visar sig ha kopplingar till Västernorrland.

För sjunde året i rad kommer tio amerikaner till Sverige för att söka sina rötter, och tävla mot varandra i SVT-programmet ”Allt för Sverige”. Två av deltagarna visar sig ha förfäder i Västernorrland.

Cosondra Sjostrom härstammar från Ångermanland

34-åriga Cosondra Sjoström är mat-agent, författare och poet. Hon bor i Oregon, och säger sig vara övertygad om att alla har minnen liggande i vårt DNA, som påverkar oss. Cosondras svenska släkt kommer från Ångermanland.

Kristin Lancione har rötter i Medelpad

Från Los Angeles kommer Kristin Lancione. Hon är 32 år och försörjer sig främst som barnflicka, men har också varit dokusåpadeltagare och taxichaufför. Hennes förfäder ska finnas i Medelpad.

Vinnaren får träffa släkten

Anders Lundin är programledare för programmet där deltagarna kämpar i tävlingar med anknytning till svenska seder. Efter en månad i Sverige får vinnaren träffa sin svenska släkt. Programmet sänds på söndagar klockan 20.00 med start den 22 oktober, i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.