Gunilla Kjellsson, regionordförande LRF, finns på plats i Sidensjö för att stötta bonden.

Förlorade 17 djur i takraset i Sidensjö

Uppdaterad
Publicerad

Förlusten för bonden i Sidensjö blev 17 mjölkkor och kalvar.

– De försöker bygga upp ladugården så fort som möjligt, säger Gunilla Kjellsson, regionordförande LRF

Arbetet på gården pågick långt in på tisdagskvällen. Till sist kunde man ta sig in i den raserade delen av ladugården. Där hittades 17 djur, mjölkkor och kalvar, några var döda andra så svårt skadade att de måste avlivas.

– Resterande 105 kor finns utspridda på olika gårdar runt om i omgivningarna, säger Gunilla Kjellsson, regionordförande LRF, som är på plats för att stötta den drabbade bonden.

Snöoväder över Västernorrland

På onsdagmorgonen var det full aktivitet på gården. Nu är det snöröjning som pågår. De väntar på halm som ska läggas ut på ladugårdens betongplatta för att skydda den från att frysa sönder.

– De tänker bygga upp ladugården så fort som möjligt. De har hämtat sig från värsta chocken och nu blickar de framåt, säger Gunilla Kjellsson.

Ytterligare ett ladugårdstak rasade på onsdagen. Gunilla Kjellsson bekräftar att det är mycket svårt att anlita professionell snöskottning som krävs vid stora takytor inte minst av säkerhetsskäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet