Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Örjan Abrahamsson, skolchef i Sollefteå kommun, berätta om incidenten och hur skolan agerat efteråt i klippet. Foto: Per-Erik Ström/SVT/Tomas Oneborg/TT

Förskolepedagog i Sollefteå misstänks ha misshandlat barn – avstängd från arbetet

Uppdaterad
Publicerad

En förskolepedagog på en förskola i Sollefteå kommun har polisanmälts för ringa misshandel av ett barn. Incidenten ska ha hänt förra veckan och personen togs ur tjänst med omedelbar verkan.

– Det är klart att det är oerhört allvarligt och det är ingenting som får förekomma i vår verksamhet, säger Örjan Abrahamsson, skolchef i Sollefteå kommun.

Det var förra veckan som ett litet barn blev utsatt för en misstänkt misshandel av en förskolepedagog på en förskola i Sollefteå kommun. Enligt uppgifter till SVT har ett brev skickats ut till föräldrar på den aktuella förskolan med knapphändig information som skapat viss oro.

Sollefteå kommuns skolchef är förtegen om vad som har hänt men bekräftade under torsdagsförmiddagen för SVT att det skett en incident och att det är polisanmält av såväl vårdnadshavare som kommunen.

– Jag tänker inte vidare kommentera det, säger skolchefen Örjan Abrahamsson.

Ringa misshandel

Brottsrubriceringen på polisanmälan är ringa misshandel och förundersökningen leds av åklagare.

Vi har sökt åklagaren för en kommentar.

Hör skolchefen Örjan Abrahamsson berätta om händelsen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.