Fredrik Andersson blir Timrås nya huvudtränare Foto: SVT/ Thomas Sundberg

Fredrik Andersson tar över Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Den gamle målvakten Fredrik Andersson blir Timrås nya huvudtränare medan Johan Thelin blir assisterande.

Under måndagen presenterade Timrå IK duon som ska leda laget följande säsong i Hockeyallsvenskan. Fredrik Andersson som hoppade in som sportchef för Modo hockey mitt under säsongen hamnar nu istället hos länsrivalen.

– Fredrik har mycket erfarenhet, framförallt som assisterande tränare och som scout för Buffalo. I Fredrik får vi ett bra ledarskap med meriter från SHL, där han även har varit med och vunnit SHL 2006/2007 med Modo. Det känns väldigt bra, säger Timrå Ik's sportchef Kent Norberg.

Andra vändan till Timrå

Det är inte första gången Fredrik Andersson går från Modo till Timrå. Som aktiv spenderade han flera säsonger mellan stolparna i Modo innan han via ett par säsonger i Österrike hamnade i Timrå. De senaste åren har Andersson scoutat talanger för Buffalo Sabres räkning i Europa och tränat flera juniorlag i Örnsköldsvik.

– Det känns väldigt kul att få komma till Timrå IK. Det är ju en klubb som jag tidigare har spelat i så att få chansen att vara huvudtränare här känns väldigt spännande. Sen så är ju även lagets satsning på unga väldigt intressant. Laget har slussat iväg många unga spelare samt har ett gäng intressanta på gång från juniorlagen. Det är ett ungt lag som vill mycket och det ska bli jättekul att få vara en del av det här, säger Fredrik Andersson.

Debut för Thelin

Johan Thelin plockas upp från Timrås j20-lag som han ansvarat över de tre senaste säsongerna. För Johan blir det debut som seniortränare förutom ett inhopp i A-laget under ett par veckor den senaste säsongen. 

– Johan har varit huvudtränare för vårat J20 de senaste tre åren och fick i höstas hoppa in som Henrik Stridhs ersättare när han var iväg på JVM. Väl där gjorde han ett utmärkt jobb så det kändes väldigt naturligt att han får chansen som assisterande på heltid, säger Kent Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.