Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sara berätta varför hon valde att övernatta i ett tält på skolan under snöstormen Foto: Privat

Fritidspedagogen Sara i Härnösand tältade på skolgården under snöovädret: ”Älskar att sova ute”

Publicerad

Snöovädret som drog in under natten till torsdag längs Västernorrlands kust, gjorde det svårt för många att komma till jobbet.

Det skulle inte hindra fritidspedagogen Sara Leuf från att öppna på Brunne skola som bestämde sig för att övernatta på skolan – i ett tält.

Inuti en leksaksbod på två åkmadrasser satte Sara tältet upp som hon skulle spendera natten i. Med dubbla sovsäckar, tjockstrumpor och matsäck var hon garanterat förberedd för den kalla natten som skulle komma.

– Jag hade laddat för att det skulle vara betydligt kallare, så jag sov väldigt bra. Det var varmt och skönt.

Varit scoutledare i 15 år

Att vara ute i naturen och förbereda sig för tuffa vädersituationer är något som Sara är van vid. I över 15 år har hon varit scoutledare.

– Ju mer man är ute och tränar desto bättre går det. För hade någon bett mig att göra det här för 15 år sedan hade jag inte gjort det, säger Sara.

Blev sjuk efter övernattningen

När SVT pratade med Sara Leuf under fredagen var hon hemma sjuk från jobbet. Den kalla övernattningen hade ändå lämnat sina spår.

– Jag har haft en förkylning på gång under flera veckor men den har inte brutit ut. Så jag tror att det kan ha tippat över. Men jag frös inget och mådde jättebra, säger Sara Leuf.

I klippet kan du se hur det såg ut när Sara övernattade i skolans bod under snöovädret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.