Foto: SVT

Fyra häktade för kidnappningen

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer är nu häktade misstänkta för inblandning i kidnappningen av en 21-årig kvinna i Sundsvallsområdet i torsdags kväll.

De fyra – tre män och en kvinna, alla i 20-årsåldern – misstänks vara de personer som trängde sig in i den 21-åriga kvinnans lägenhet vid 21-tiden i torsdags kväll.

De hotade henne med våld och krävde henne på pengar. Enligt uppgifter från polisen skulle det också ha funnits någon form av vapen med i bilden.

Därefter tvingade de med sig henne från lägenheten till en närliggande plats.

Chockades

Vittnen till händelsen larmade polisen och de fyra angriparna kunde gripas kort därefter. De anhölls senare av jouråklagaren.

Kvinnan chockades men skadades inte fysiskt. Angriparna och kvinnan är bekanta med varandra sedan tidigare.

Under måndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar i Sundsvalls tingsrätt mot de fyra anhållna. Och samtliga häktades också.

Brottsrubriceringarna är av allvarlig art; människorov, olaga frihetsberövande, grovt hemfridsbrott, utpressning, rån och övergrepp i rättssak.

Polisen förtegen

Polisen tror sig ha en bild av bakgrunden till det inträffade men är hittills mycket förtegen med detaljer i ärendet.

– Det är en massiv utredning och det är många som ska höras. Både de misstänkta, målsägaren och vittnen. Det är mycket jobb som återstår, säger Veronica Andersson, chef för utredningsgruppen för grova brott vid polisen i Västernorrland till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.