GIF Sundsvalls återkomst – unga talanger ska säkra en framtid i allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

I helgen gick verkligen det mesta GIF Sundsvalls väg – på lördagen säkrade laget uppflyttning till allsvenskan och igår, söndag, blev de unga talangerna i Giffarnas p-16 lag svenska mästare när man slog IFK Norrköping. 

GiIF Sundsvall spelar åter i landets högsta liga, allsvenskan.  Det blev två säsonger i Superettan för klubben som hade satt som mål att vara tillbaka senast 2024.   

Men att gå upp är en sak, att stanna kvar en helt annan, det är en bister erfarenhet klubben fått dra.  GIF Sundsvall har ju åkt jojo mellan de två högsta divisionerna de senaste 20 åren.

GIF Sundsvall

Unga talanger i regionen viktiga

Men i och med det unga P16- lagets SM-guld i helgen har en annan satsning burit frukt – ambitionen att satsa på lokala och regionala talanger.

Lite förenklat kan man säga att det är de unga som ska säkra klubbens framtid i eliten. 

Och när det gäller att få fram unga talanger har man redan nått sitt mål – hör rutinerade sportchefen Urban Hagblom i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvall

Mer i ämnet