Josephine Sundqvist, SIDA, menar att Härnösand är en viktig mötespunkt Foto: Ylva Holmgren/SVT

Global dialog i Härnösand om religion och sex

Uppdaterad
Publicerad

Ledande religiösa företrädare inom islam och kristendomen kommer att finnas på plats i Härnösand. I två dagar kommer det att diskuteras och presenteras värderingar och beprövade metoder inom sex- och samlevnadsundervisning

Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter är en livsnödvändighet. Tusentals människor dör varje dag för att de saknar tillgång till hälsovård, mödravård, säkra aborter, preventivmedel, information eller makt att förändra sin livssituation. Samtidigt som kunskap sprids så vinner konservativa krafter makt i vissa länder.

Den 25-27 mars anordnar SIDA i Härnösand tillsammans med FN en global kurs i ämnet med följande dialogmöte mellan FN och det civila samhället.

Varför hålls kursen här i Härnösand?

-  Härnösand är ju en väldigt speciell plats globalt för därför att här har vi Sida Partnership Forum. Som är en unik plats för att mötas kring globala utmaningar, ofta med utgångspunkt i Agenda 2030, svarar SIDA:s programansvarige Josephine Sundqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.