Grahm kvar i Modo

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget spel i nordamerikanska Minnesota-Duluth för Modo Hockeys Erika Grahm. Det är collegehockeyligan som satt stopp – och hävdar brott mot reglerna.

Allt var klappat och klart. Modos Erika Grahm skulle redan för ett år sedan börja träna och spela med Minnesota-Duluth ”over there”.

Men då åkte Erika på en skada på nervsystemet som gav henne förlamningssymptom och gjorde henne i princip sängliggande i nästan två månader förra sommaren.

Det hela ledde till att Erika blev kvar hemma I Örnsköldsvik för att sakta men säkert försöka komma tillbaka. Det lyckades och i våras var hon med att bärga Modo Hockeys första SM-guld på damsidan.

Erika och Minnesota-Duluth har hållit kontakten och varit överens om att hon skulle komma över i sommar i stället föra att ta nya tag med collegelaget.

Men nu rinner allt ut i sanden.

Eftersom hon spelade för Modo Hockey i Sverige den gångna säsongen trots att hon var kontrakterad för Minnesota får hon inte spela i klubben den här säsongen. Så är reglerna i collegehockeyligan – och varken Erika eller Minnesota-Duluth kan göra något åt saken.

– Visst har jag varit ledsen och besviken över det som hänt, men jag har kommit över det nu. Nu ser jag fram emot att få försöka försvara SM-guldet med Modo, säger Erika Grahm som trots sin ringa ålder varit en stöttepelare i Modo Hockey i flera säsonger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.