Det är dags för nästa dos av busväder från kung Bore. Blötsnö och hårda vindar från sydost ställer till det i Västernorrlands kustland under fredagsdygnet. Foto: SVT

Gul vädervarning för blötsnö och hårda vindar i Västernorrlands och Västerbottens kustland

Uppdaterad
Publicerad

Fredagsdygnet bjuder på blötsnö, regn och hårda sydostvindar över Västernorrlands och Västerbottens kustland. SMHI har gått ut med en gul varning från midnatt fram till sen eftermiddag för kusttrakterna.

Varningen gäller Västernorrlands och Västerbottens kustland, mellan Sundsvall och Skellefteå.

Det väntas tidvis kraftigt snöfall och/eller snöblandat regn och temperaturer kring nollan. Vindarna blir friska till hårda från sydost, och längs Ångermanlands kust kan det blåsa runt 20 sekundmeter i byarna.

Det kan komma så mycket som upp emot 30 centimeter blötsnö på vissa håll enligt SMHI, och i kombination med den hårda blåsten finns det risk för trafikstörningar under fredagsdygnet.

I det yttersta kustbandet väntas nederbörden falla som regn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.