Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när de elva älgarna tillsammans simmade över älven i klippet från direktsändningen av Den stora älgvandringen. Foto: SVT

Här simmar elva älgar i led över älven: ”Gediget gäng som klev i”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen simmade rekordmånga älgar över älven i SVT:s sändning av Den stora älgvandringen – samtidigt förlängs årets sändning med tre dagar.

– Det var ett gediget gäng som klev i och gick på led, säger Johan Erhag, projektledare.

Det var sammanlagt elva älgar som vandrade från entrén och till slut simmade över älven tillsammans, i Kullberg utanför Junsele i Ångermanland där Den stora älgvandringen sänder live.

Just nu har man totalt räknat ihop att 37 älgar har simmat över älven.

Den stora älgvandringen

– Den sena våren har gjort att älgarna har stått stilla väldigt länge, säger Stefan Edlund, producent för sändningen.

Den stora älgvandringen förlängs

Han berättar att det fortsatt är väldigt många älgar i området och att det därför är roligt att visa både den svenska, finska och tyska publiken älgarnas vandring.

På grund av ett stort tryck från tittarna – och att våren kommit senare än vanligt – förlängs också SVT:s sändning av Den stora älgvandringen från den 9 till den 12 maj klockan 23.00.

Se dem simmande älgarna i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet