Midlanda fick nobben

Uppdaterad
Publicerad

Härnösands kommun kommer inte att vara med och ta över Midlanda flygplats tillsammans med kommunerna Timrå och Sundsvall.
Kommunfullmäktige röstade på måndagen nej med sifforrna 22-21 efter att två centerpartister röstat mot sitt eget parti.

Kommunfullmäktige gick därmed på kommunstyrelsens tidigare linje att säga nej till ett avtal med kommunerna Timrå och Sundsvall om ett övertagande av flygplatsen. Det var den 9 april som kommunstyrelsen sa nej till att bidra med pengar till Midlanda flygplats, mellan Härnösand och Sundsvall. I början av året sa kommunalråden i Sundsvall, Timrå och Härnösand att kommunerna var beredda att gemensamt ta över Midlanda, trots miljonförluster de senaste åren. Men Socialdemokraterna i Härnösand fick alltså inte stöd för förslaget till att vara med och ta över Midlanda i kommunstyrelsen och ett nej blev det alltså även i fullmäktige på måndagen.

Att Härnösand nu säger nej till ett övertagande kan innebära att Sundsvall och Timrå måste ta tillbaka frågan för nytt beslut eftersom utgångspunkten var att samtliga tre kommuner tillsammans skulle delta i övertagandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer