Hans Hedlund (C), här intervjuad av SVTs Pierre Ragnehag, riskerar att få lämna alla sina förtroendeuppdrag i Kramfors kommun sedan han kört bil med två promille alkohol i kroppen. Foto: SVT / arkiv

Hedlund (C) kan få lämna sina uppdrag i fullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Hans Hedlund (C) kan tvingas lämna alla sina uppdrag inom Kramforspolitiken sedan han ertappats med att köra bil med två promille alkohol i kroppen.

– Vi ska försöka lösa detta på bästa sätt för alla berörda parter, säger centerns länsordförande Ida Stafrin.

Hans Hedlund hade tidigare uppdrag inom landstings- och regionpolitiken men har lämnat det och har för närvarande enbart uppdrag inom kommunpolitiken i Kramfors. Där är han gruppledare för centern i fullmäktige, samt ersättare i kommunstyrelsen.

Men efter det som nu hänt där Hans Hedlung stoppades i sin bil söder om Kramfors med två promille alkohol i blodet kan han bli av med samtliga uppdrag, förutom sin plats som fullmäktigeledamot.

För en dialog

Distriktsledningen för Centerpartiet för nu en dialog med Hans Hedlund och andra inom fullmäktigegruppen om saken.

Vill ni att han lämnar?

– Det enda jag kan säga nu är att vi för en diskussion med samtliga inblandade inklusive Hans för att försöka lösa det här på bästa sätt. Innan vi har en gemensam samsyn i frågan så kommer jag inte att ge fler kommentarer, säger Ida Stafrin, ordförande i centerns distriktsstyrelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.