Linus Hallenius inför premiären av allsvenskan 2019 – nu är en av klubbens största stjärnor tillbaka i Sundsvall igen.

Hallenius tillbaka i Gif Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Idag på förmiddagen blev det klart – efter att Linus Hallenius igår bröt sitt kontrakt med allsvenska IFK Norrköping har han nu bestämt sig för att återvända till Sundsvall och Giffarna igen.  Samtidigt står och faller klubbens framtid med att man inte tvingas spela en säsong till utan publik.

– Kontraktet blev klart bara för någon timme sedan, säger Urban Hagblom, mångårig sportchef klubben till SVT på lördag förmiddag.

Det var Sundsvalls Tidning som var först ut att berätta om nyheten.

– Vi är överens om ett två-årskontrakt, säger Hagblom, som är mycket nöjd med att få tillbaka den spelare som gjort flest mål i allsvenskan för klubben.

– Det är en forward av hög klass, säger Hagblom.

Valde Norrköping vid återkomsten

Idag 31-årige Hallenius lämnade Giffarna 2019 för proffsspel på Cypern, men valde förra året att återvända till Sverige.

Han skrev då kontrakt med IFK Norrköping, men sejouren i klubben stördes av skador och Hallenius fick lite speltid i Norrköping.

Har klubben råd?

Gif Sundsvall har – som de flesta klubbar – haft ett tufft år bakom sig och i höstas lanserades en kärv femårsplan för föreningen.

Frågan är ju om klubben råd att med den här typen av värvning?

– Vi har råd, vi ligger på  superettanivå när det gäller nivån på avtal, och det gäller även Linus Hallenius, säger Urban Hagblom.

Med andra ord – han har fått gå ner i lön. Rejält.

Klarar inte tomma läktare en säsong till

Säsongen 2020 fick ju spelas helt utan publik, och ännu är det osäkert hur det kommer att bli till premiären av Superettan i början av april.

Skulle ni klara att spela en säsong till inför tomma läktare?

– Nej, det skulle vi inte, säger Urban Hagblom, och lägger till att samma sak gäller för majoriteten av fotbollsklubbarna på elitnivå i landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.