Foto: svt

Hockeynederlaget kan kosta kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyarenan kan bli en dyr affär för Örnsköldsviks kommun.

Fjällräven center, som ägs av Modo hockeys dotterbolag Evenemangsarenan i Örnsköldsvik AB, kostar omkring 25 miljoner kronor per år att driva och var redan innan degraderingen en tung utgiftspost.

Nu räknar klubben med att intäkterna kommer att minska från 145 miljoner kronor till cirka 100 miljoner kronor per år.

Modo-kval

– Arenan är viktig för hela staden och vi kommer att göra allt vi kan för att driva den vidare på nuvarande sätt, men minskade ekonomiska resurser gör att det är knappt för oss även där, säger Modo hockeys ordförande Tomas Byberg, som räknar med en dialog med kommunen.

– Vi lär få sitta ned med kommunen för att se hur det ser ut för dem.

Örnsköldsviks kommun går idag in med ett årligt bidrag på 15 miljoner kronor och har dessutom ett lån på 36 miljoner kronor knutet till arenan.

Kommunalråd Glenn Nordlund (S) utesluter inte att bidraget kan komma att öka, men flaggar även för att motsaten kan vara aktuellt i och med att nuvarande bidragsavtal bygger på att laget finns i SHL.

– Det är klart att vi har ett intresse av att det går bra för arenan, vi måste ju skydda våra intressen. Men Modo måste ha en plan för hur de ska jobba nu och vi måste sätta oss ner och titta på det här tillsammans med Modo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Modo-kval

Mer i ämnet