Foto: SVT / arkiv

Hockeysamarbete i Njurunda

Publicerad

Njurunda Sportklubb och Nolby Ishockeyklubb är överens om ett samarbete för att få fler flickor att börja spela hockey. I helgen startar hockeyskolan i Njrundabommen där man hoppas att fler hockeysugna tjejer kommer att dyka upp.

Klubbarna har haft ett möte om saken och är nu ense om riktlinjerna för samverkan för att försöka rekrytera fler tjejer till ishockeyn.

Det första steget är Njurunda SKs hockeyskola i Modin & Zetterberghallen som startar på lördagen där man hoppas att hockeyintresserade tjejer kommer att infinna sig.

– Vi tror att båda klubbarna kan tjäna på det här. Vi lägger ju mycket tid och resurser på vårt seniordamlag men vill ju samtidigt behålla de unga hockeyintresserade tjejerna i Njurunda för att kunna fylla på underifrån. Samtidigt kan det här ju också bidra till att NSK får draghjälp till sin hockeyskola, säger Richard Lind, ordförande i Nolby IK.

En morot

Tanken är också att man senare i höst ska uppsöka skolor i Njurundaområdet för att försöka rekrytera tjejer till verksamheten.

– De yngre tjejerna i hockeyskolan får förebilder i de äldre spelarna från Nolby och en morot i att ha möjligheten att spela i seniorlaget när de blir äldre. Om det finns möjligheter att få spela seniorhockey på hemorten kan vi kanske få behålla våra lokala förmågor, säger Richard Lind.

– Sedan får vi se hur många tjejer det blir – om vi kan ha renodlade kill- och tjejgrupper, eller blandade grupper. En del vill ju ha det så också, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.