Majgull Axelsson Foto: TT

Hon tilldelas Lars Ahlin-stipendiet 2018

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vem som får Lars Ahlin-stipendiet 2018. Författaren Majgull Axelsson tilldelas stipendiet som är på 50 000 kronor.

”Majgull Axelsson tilldelas 2018 års Lars Ahlin-stipendium för sin förmåga att med inlevelse och känsla skildra de som samhället gömt och glömt. Genom ett lyssnande författarskap skapa oförglömliga gestalter och lyfta moraliska dilemman med livslögnen som ett ofta återkommande tema. Hennes författarskap hävdar språkets och berättandets befriande kraft”, skriver juryn som motivering.

Majgull Axelsson har bland annat skrivit böckerna ”Rosario är död”, ”Aprilhäxan” och nu senast ”Ditt liv och mitt”.

Den 14 april delas priset ut på Kulturmagasinet i Sundsvall.

Lars Ahlin-stipendiet:

Inrättades av Sundsvalls kulturnämnd 1991 efter ett förslag från Sundsvalls litterära sällskap. Utdelningen sker vartannat år. Stipendiet skall utdelas till författare vilkas verk har frändskap med Lars Ahlins diktning eller till författare med klar anknytning till Sundsvallsområdet. Stipendiet kan även utdelas till stöd för forskning kring Lars Ahlins liv och diktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.