Hunden Albert skrämdes av fyrverkerier i Sundsvall och försvann – hittades efter två dagar

Publicerad

Jan-Åke Norlander från Sundsvall fick en känslomässigt jobbig start på det nya året. När klockan närmade sig tolv på nyårsaftons kväll började fyrverkerierna smälla – vilket gjorde att hans hund Albert blev rädd och försvann.

Den femåriga bearded collien rusade nedför trappan hos Jan-Åkes dotter där de var på fest, lyckades öppna dörren och sprang iväg.

– Han sprang upp mot skogen och min dotter sprang efter. Men då kom det några fler smällar som gjorde att han vände och sprang in mot stan. Jag hoppade in i bilen och försökte följa efter, men tappade bort honom, säger Jan-Åke Norlander.

Återfanns på söndagen

En efterlysning gjordes på sociala medier och snabbt blev engagemanget för att hitta Albert stort. Att hunden skulle återfinnas var däremot något som Jan-Åke en stund inte trodde skulle ske.

Men på söndagskvällen återförenades husse och hund igen, då Albert hittades välbehållen längs en väg vid Gärdetjärn.

– Det var helt fantastiskt, det var som att vinna på lotto, säger Jan-Åke Norlander.

Mår bra

Albert mår efter omständigheterna bra, och är mest trött och lite loj. Enligt Jan-Åke låg han och sov på en och samma plats hela natten mellan söndag och måndag, något som är ovanligt.

 I klippet hör du Jan-Åke Norlander berätta mer om försvinnandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.