Se bilderna från den nya operationssalen på Sundsvalls sjukhus. Foto: SVT

Nytt operationscentrum i Sundsvall invigt

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen invigs den nya hybridssalen på Sundsvalls sjukhus – det är den sista pusselbiten för att färdigställa operationscentrum menar verksamhetschef Anders Zetterqvist.

Den nya hybridsalen på sjukhuset i Sundsvall är en operationssal där man kombinerar avancerad röntgenutrustning med modern operationsteknik.

I och med att bandet klipptes till hybridsalen är hela byggnationen av operationscentrum färdig. Enligt Anders Zetterqvist ska den nya hybridsalen ge ökad patientsäkerhet och en effektivare sjukvård.

– Vid behov kan vi utföra röntgen för att säkerhetsställa att patienten mår bra i kärlen, säger han.

Stort behov av hybridsal

Ansvariga politiker, chefer och personal var på plats. Behovet av att kunna utföra röntgen under operation är stort.

– Förut var man tvungen att flytta patienten från operationssal till röntgenavdelning för att säkerställa att man har gjort rätt, säger Anders Zetterqvist.

Operationscentrum har 14 operationssalar och är den största investeringen som sjukhuset har gjort sedan det togs i drift 1975. Det har varit en lång resa men personalen är glad över att de sista 100 kvadratmetrarna nu är färdigställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.