Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det gör mig vansinnig”, säger Eva Gidlund, hör mer av vad hon har att säga i klippet. Foto: SVT

Hyllningskonserten ställdes in – Eva en av tusentals i Örnsköldsvik utan pengar tillbaks

Uppdaterad
Publicerad

En hel konsertturné till minnet av Börje Salming, där intäkterna skulle gå till ALS-forskning har ställts in. En av de som påverkas är Eva Gidlund i Örnsköldsvik som nu inte verkar få pengar tillbaka för sina biljetter.

Det var Örnsköldsviks Allehanda som var först att berätta om att det inte fanns något nytt datum för Sound of Emotions-konserten och att hela turnén blivit inställd.

Vid köpet av sina biljetter köpte även Eva Gidlund biljettförsäkring som skulle se till att hon fick pengarna tillbaks ifall att konserten blev inställd.

När beskedet kom att konserten blivit inställd och hon försökte få pengarna tillbaka meddelade biljettföretaget Tickster att försäkringen inte gällde för inställda konserter. Utan det gällde för oväntade händelser för kunden som till exempel sjukdom.

– Så därför kommer jag naturligtvis få någon ersättning för att jag har betalat biljetterna, och det gör mig vansinnig, säger Eva Gidlund.

Arrangören spelade bort pengar

I en intervju med Aftonbladet berättar arrangören att han lider av ett spelmissbruk och spelat bort pengarna, nästan fyra miljoner kronor.

Arrangören har blivit polisanmäld av bland annat Jon-Henrik Fjällgren, en av artisterna som skulle uppträda på turnén.

Hör mer om den inställda konserten i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ticksters vd Niclas Lindeberg om vad som händer för biljettköparna nu. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.