Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Krister Mc Carthy (S) Socialnämndens ordförande klipper bandet när det nya SOL-boendet invigdes. Foto: Ylva Holmgren/SVT

Här invigs nytt specialboende i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen invigdes det nya SOL-boendet ”Saltviksvägen” i Härnösand. Där kommer man att kunna ge stöd till personer med både fysisk och psykisk funktionsnedsättning, enligt Socialtjänstlagen (SoL).

– Vi bygger ett unikt hus här med mycket teknik, säger Claes HJ Lindberg, rehabiliteringskonsulent på Härnösands kommun.

Alla lägenheter i Saltviksvägen är tillgänglighetsanpassade och utrustade för personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

– Det kommer att kunna bo 23 personer i den här byggnaden, sedan kommer vi även under våren att bygga ett gårdshus, säger Claes HJ Lindberg.

Utslussning

I gårdshuset kommer det att finnas tre lägenheter. Det kommer att finnas stöd för utslussning av de boende till en lägenhet där de i större grad kan sköta sig själva. På boendet kommer det när allt är klart att vara 23–24 anställda i form av arbetsterapeuter, pedagoger med mera.

Häng med på en guidad visning av det nya boendet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.