Ikea svarar: ”Allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

I ett mail till SVT kommenterar Ikea den olagliga transporten. ”Det är allvarligt”, skriver företaget.

SVT har inte fått möjlighet att intervjua någon ansvarig inom Ikea Sverige. Däremot har företaget via sin pressavdelning mailat en kommentar:

Det är viktigt för IKEA att våra transporter sköts på ett bra sätt. Därför ställer vi tydliga och strikta krav på våra transportleverantörer inte bara när det gäller lön och arbetsvillkor utan också på att gällande lagar ska följas. Vi följer också upp och kontrollerar att kraven efterlevs. 

Åkerifusket

Vi ser allvarligt på detta och tycker att det är bra att det har kommit fram. Vi har uppföljning med den aktuella leverantören för att se hur detta har kunnat hända och kommer att fatta beslut kring åtgärder.

Den speditör som var ansvarig för den olagliga transporten var det holländska transportföretaget Van Dieren/Samskip med Sverigekontor och en mindre åkeriverksamhet i Åhus i Skåne. Företaget genomför ett stort antal transporter för Ikea men den trafiken styrs nästan uteslutande av Van Dieren i Holland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Åkerifusket

Mer i ämnet