Ingen EU-plats för kristdemokraten Liza-Maria Norlin

Uppdaterad
Publicerad

Liza-Maria Norlin(KD) från Sundsvall hade hoppats på en plats i EU-parlamentet men eftersom Kristdemokraterna bara fick två platser hamnar hon utanför.

– Lite besviken är jag, säger hon.

Kristdemokraterna hade länge medvind inför EU-valet men tappade på slutet och Liza-Maria Norlin(KD) från Sundsvall fick inte den plats hon hoppats på.

– Jag gick ju all in för en plats men nu är jag förste ersättare och det är ju inte dåligt, säger hon men medger att valet blev lite av en besvikelse för hennes egen del:

EU-valet 2019 Västernorrland

– Lite besviken är jag men i det stora perspektivet är det en framgång för partiet, konstaterar hon.

Väntar på kryssen

Liza Maria Norlin(KD) var Kristdemokraternas tredje namn på listan till EU-parlamentet, med två platser för partiet hamnar hon utanför.

Helt klart vilka som representerar de olika partierna är det inte i nuläget eftersom personvalen inte är räknade och Liza-Maria Norlin tycker att det blir intressant att se hur folk kryssat men hon har inte några större förhoppningar om att ta sig upp på andra plats.

– Det är svårt att kryssa om i EU-paralamentvalet, konstraterar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019 Västernorrland

Mer i ämnet