Nya regler och krav tvingar ägarna att stänga Skulebergets skidanläggning. Foto: Skule AB

Ingen utförsåkning i Skuleberget i vinter

Publicerad

Skulebacken öppnar inte i vinter. Vid en besiktning förra hösten framkom att anläggningen behöver moderniseras men till det finns inga pengar.

De senaste åren har flera nya krav och regler införts för alpina anläggningar. Därför tog ägarna till Skulebacken, Docksta BTK, in experter för att få en bild av skicket på den gamla anläggningen i Skulebergets sydvästra sluttning.

– Efter att vi besiktat anläggningen har vi kommit fram till ett beslut om att inte öppna anläggningen i år. Samtidigt har vi informerat bland andra Region Västernorrland och Kramfors kommun om läget. Vi anser att frågan om Skulebacken är större och viktigare än vad en liten klubb klarar av, säger Charlie Lessnert på Docksta BTK.

Populärt året om

Skuleberget är välbesökt och lockar till sig turister sommar som vinter. Beslutet att inte öppna backen görs ändå med förhoppningar om att den i framtiden ska kunna öppna igen. Då med gemensamma krafter och med flera intressenter. Under tiden anläggningen är stängd ska den än en gång inventeras grundligt för att ägarna ska få en bättre bild av vilka åtgärder som krävs.

– Vi vet hur otroligt populärt berget är och förstår att vårt beslut att stänga anläggningen inte är så populärt. Men vi vill att fler ska förstå vikten av att anläggningen finns för turistnäringen, säger Charlie Lessnert.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer