Ishallsköp försenas ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens möte om köpet av ishallen fick skjutas upp efter oppositionens överklagande.

I måndags fattade Timrå kommunfullmäktige beslut om att köpa Timrå ishall av hockeyklubben Timrå IK för 45 miljoner kronor.

Beslutet överklagades genast av fyra timråpolitiker, Robert Thunfors (Nätverk Timrå), Björn Hellqvist (FP), Henrik Sendelbach (KD) och Tony Andersson (M). Kvartetten krävde att förvaltningsrätten tills vidare upphäver beslutet att köpa hockeyarenan, så kallad inhibition.

Oppositionen förlorade

Under onsdagsförmiddagen skulle Timrås kommunstyrelse ha sammanträtt för att fatta beslut om köpeavtalet. Men överklagandet försenar nu beslutet.
– I god demokratisk anda inväntade vi förvaltningsrättens syn på saken. Men nu står det klart att rätten avslår begäran om inhibition. Fullmäktiges beslut var alltså korrekt men överklagandet gjorde att vi måste senarelägga kommunstyrelsemötet, säger kommunchef Stig Fagerström till SVT Västernorrland.

Att frågan om inhibition avgjorts innebär dock inte att själva sakfrågan, den om kommunens arenaköp avgjorts. Den frågan återstår för förvaltningsrätten att ta ställning till senare.

Nytt datum för beslut om avtalet är ännu inte bestämt men det kommer att ske de närmaste dagarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Timrå IK och ekonomin

Mer i ämnet