Polisen gick i januari ut med en lista på krogar i syftet att porta nio individer från deras verksamheter. Foto: Jessica Gow/TT

JO kräver svar av polisen för svartlistade personer i Sundsvall

Publicerad

I januari i år delade polisen ut en lista till lokala krogar med namn på nio personer. Syftet var att se till att individerna inte skulle kunna röra sig i krogmiljöer. Nu har en anmälan kommit in till Justitieombudsmannen, JO, och en utredning har nu inletts.

Det var i januari som polisen i Sundsvall gick ut med en lista till krogar i syftet att porta nio individer från deras verksamheter. De namn som fanns med på listan tillhörde nio män i 18- till 30-årsåldern. Männen ska enligt polisen haft kriminella koppling.

Sundsvallspolisens svartlista har nu blivit anmäld till JO. Nu kräver JO att Polismyndigheten svarar på anmälan och redogör för hur de har arbetat med den här listan.

Anmälan har gjorts av en av de männen som funnits på den här svartlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.