Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josephine i Sundsvall växte upp i en kriminell miljö Foto: Ylva Holmgren/SVT

Josephine i Sundsvall växte upp i en kriminell miljö: ”Jag är sjukt trasig”

Uppdaterad
Publicerad

Josephine växte upp med en familj där majoriteten var kriminella. Under hela uppväxten gick hon omkring med en känsla av att något inte stämde och i dag kämpar hon med att bearbeta sitt förflutna för att kunna gå vidare.

För SVT Nyheter Västernorrland väljer hon att berätta hur våldet och kriminaliteten påverkat henne.

Josephine Lindström bläddrar i två stora album fyllda med urklipp från familjesidorna. När andra barn samlade på bokmärken var bilderna på familjerna det finaste hon visste.

– Jag kommer ihåg att jag tyckte att alla såg så fina och välordnade ut, berättar hon.

Första institutionen när hon var 12 år

Josephines eget liv var allt annat än välordnat. Redan som 12-åring var hon utåtagerande, rymde ofta hemifrån och umgicks med äldre ungdomar. Det slutade med att hennes mamma och styvpappa satte henne på en institution.

– Om man hade några förväntningar på att situationen skulle bli bättre för mig så kan jag säga att det hade helt motsatt effekt, säger Josephine.

Trasig människa

I dag är hon kritisk till hur hon har behandlats av myndigheter och den personal hon mött under åren.

– Jag önskar att jag skulle kunna få sitta mittemot de människor som varit delaktiga i alla beslut som har tagits, så de får se att jag inte bara är ett papper man skriver under och skickar vidare, utan jag är en människa och jag är sjukt trasig.

I klippet berättar Josephine Lindström om sitt liv.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.