Kent Norberg om att lämna Timrå och nya uppdraget: ”Rolig utmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Efter sammanlagt 22 år som ledare i Timrå IK har sportchefen Kent ”Nubben” Norberg tagit farväl. Nu väntar nya utmaningar i Jönköping, som sportchef för HV71.

Han fick avsluta med att se Timrå spela sig kvar i SHL efter att ha vunnit kvalspelet mot Djurgården med 4-0 i matcher. Ett bra farväl enligt honom själv.

– Det var otroligt viktigt. Det är klart man har känslor för en klubb man har varit i under 22 års tid, säger han.

Fokus på HV71 snart

Förutom lite drygt två säsonger i Frölunda har han varit Timrå trogen under hela sin ledartid. Men nu väntar alltså nya utmaningar.

– Jag har egentligen inte gjort någonting där nere än, utan nu ska jag först städa bort allting i Timrå och efter det så är det HV som gäller, säger Nubben.

I klippet berättar han mer om när tankarna på ett nytt äventyr kom och varför just HV71 lockar

Letar ny sportchef

Tills vidare är det klubbchefen Jonas Torines som får agera sportchef, tillsammans med sportkommittén. Men arbetet med att hitta en ny person för posten är redan igång.

– Vi har satt en kravprofil på vad vi vill ha och sitter just nu och sonderar terrängen för att se vad som finns på marknaden, säger han.

Meriterad hemvändare

Spelartruppen behöver inte fyllas på med särskilt många namn. Bland annat har Anton Lander presenterats, som vänder hem efter spel i NHL, KHL och den schweiziska högstaligan.

– Han är ett proffs ut i fingerspetsarna och kommer tillföra massor till Timrå IK. Han är en förebild för unga spelare som förhoppningsvis kommer ta rygg på honom, säger Torines.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.