Foto: SVT / arkiv

Två bilar i krock väster om Kovland – extremt halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka har inträffat väster om Kovland i Medelpad under torsdagsmorgonen. Enligt rapporterna råder blixthalka på vägarna på vissa håll i länet under morgontimmarna.

Larmet kom vid kvart i åttatiden. Två personbilar har krockat på väg 633 mellan Väster-Gåltjärn och Västansjö väster om Kovland.

– Ingen av de båda inblandade personerna verkar ha skadats. Den ene ringde själv in larmet om olyckan och den andre stod bredvid. Men de ses över på plats av ambulanspersonal, säger räddningstjänstens inte befäl Henrik Cedergren till SVT Västernorrland.

Båda bilarna gick i diket efter olyckan. De båda förarna kunde dock själva ta sig ur sina bilar.

Plötslig ishalka

– Det är mycket halt på platsen och vi har stängt av vägen helt under räddningsarbetet så att vi kan göra vårt jobb utan att riskera att halka på vägen och bli påkörda av förbipasserande bilar, fortsätter Henrik Cedergren.

Sedan tidigare har SMHI utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka i länet i allmänhet och i västra Medelpad i synnerhet på grund av underkylt regn på kalla vägbanor.

Trafiken har varit avstängd i båda riktningar förbi olycksplatsen men strax efter halv nio öppnades vägen igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.