Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen larmades räddningstjänst, ambulans och polis till riksväg 87, några mil väster om Sollefteå, med anledning av en trafikolycka. Foto: Per-Erik Ström/SVT

En död efter frontalkrock mellan buss och personbil väster om Sollefteå

Uppdaterad
Publicerad

En frontalkrock inträffade mellan en buss och en personbil på riksväg 87 några mil väster om Sollefteå strax före klockan elva på torsdagen. Vid olyckan avled en man i 75-årsåldern.

En man har anhållits misstänkt för flera trafikbrott i samband med olyckan.

Vägen var helt avstängd men sedan dirigerades trafiken växelvis förbi olycksplatsen.

– Enligt uppgifter ska ett av fordonen ha fått väja för en väghyvel, och det kan ha varit orsaken till olyckan, säger räddningstjänstens inre befäl Anders Olsson till SVT.

Bussen var tom på passagerare vid olyckstillfället. Enligt initiala uppgifter skulle den ha vält i samband med kollisionen.

– Den står på alla fyra hjulen nu, säger Anders Olsson.

Hemmahörande i länet

En man i 75-årsåldern avled i samband med olyckan och han var hemmahörande i länet. Anhöriga är underättade, uppger polisen via hemsidan. En person är förd till sjukhus och enligt region Västernorrland handlar det om en person i 18-årsåldern som uppges ha allvarlig skada.

En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada har inletts och en man greps och anhölls senare.

Chockad

Busschauffören ska enligt uppgift i huvudsak vara oskadd, men chockad.

Räddningsarbetet pågår och styrkor från Sollefteå, Kramfors, Ullånger och Timrå är på plats. En ambulanshelikopter ska också vara på väg.

Enligt Trafikverket var framkomligheten på platsen begränsad i vart fall fram till 15.30-tiden på torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.