Bedrägerierna har enligt åtalet ha skett mellan oktober 2019 och april 2020, och kvinnan ska ha kommit över drygt 7000 kronor. Foto: TT

Kvinna lurade studenter köpa kurslitteratur – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Medelpad åtalas för att ha lurat studenter att köpa kurslitteratur som sedan inte levererats. Det är en typ av bedrägeri som Studentkåren på Mittuniversitetet väl känner igen.

Försäljningen har skett på olika internetsidor och totalt har tolv personer köpt kursböcker som de inte fått. Kvinnan, som bor på en mindre ort i Medelpad, är åtalad misstänkt för bedrägeri. Bedrägerierna har enligt åtalet ha skett mellan oktober 2019 och april 2020, och kvinnan ska ha kommit över drygt 7000 kronor.

Enligt Studentkåren på Mittuniversitetet har flera studenter drabbats av den här typen av bedrägeri. Hör Rebecka Mc Neill, ordförande i Studentkåren Sundsvall, berätta mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.