Länssjukhuset prisas för landets bästa psykvård

Uppdaterad
Publicerad

Länssjukhuset i Sundsvall har landets bästa psykiatriska verksamhet. Det anser Riksförbundet för social och mental hälsa, RSMH, som utsett neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall till den bästa 2017.

– Vi har skojat att vi ska bli bästa Neuropsykiatriska mottagningen. Vi vill göra ett bra jobb helt enkelt, säger överläkare Sari Jonsson.

Hon menar att priset är en bekräftelse på att deras arbete med att ha patienten i fokus, i allt som görs, har varit rätt väg att gå.

Överläkare Sari Jonsson menar att priset bekräftar att mottagningen arbetar på rätt sätt.

Tårta och diplom

– De har bra bemötande och de har delaktighet i vården, säger Jimmie Travett, förbundsordförande i RSMH, som var på plats för att dela ut priset i form av tårta och diplom.

Det är andra gången som RSMH utser vilken verksamhet i Sverige som patienter anser vara den bästa. I fjol var det ingen som fick pris, för det var ingen som verksamhet som var tillräckligt bra. I år var Sundsvall en av de nominerade klinikerna och de visade sig leva upp till målen.

– Man lyssnar på patienten. Patienten får delktighet i vilka insatser man ska ge och vilken vård som ska ges. Dessutom arbetar man professionellt med många olika kompetenser, säger Jimmie Travett.

Personligt engagemang prisas

Det är RSMHs tre distrikt som nominerat och förbundsstyrelsen som utsett pristagaren. Motiveringen lyder:

Med stort personligt engagemang och hög kompetens i en välkomnande och trygghetsskapande miljö med brukarinflytande har den Neuropsykiatriska mottagningen i Sundsvall skapat en verksamhet som genomsyras av professionalitet och ett fint bemötande som skapar delaktighet.

Vid prisutdelningen deltog  också RSMH:s förbundsordförande Barbro Ronsten, vice förbundsordförande i RSMH.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer