Landstinget gör fastighetsklipp

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan blev det klart att det lettiska investmentbolaget Sia Immostate köper det slitna och förfallna sjukhemmet i Björknäs utanför Kramfors.

Det lettiska företaget betalar bara en krona för komplexet, men den bästa affären gör ändå landstinget i Västernorrland. Sjukhemmet som stått tomt i flera år skulle egentligen rivas och den utgiften på åtta miljoner kronor sparar landstinget nu in.

Enligt det lettiska investmentbolaget kommer sjukhemmet på 8.000 kvadratmeter att byggas om till hotell och spa. Kramfors kommun uppger för Mittnytt att man undersökt det lettiska företaget och att det framstår som seriöst.

– Vi har varit i kontakt med flera kontakter i Lettland och vi har fått tummen upp. Uppenbarligen finns det pengar, säger Conny Eriksson, projektledare Kramfors kommun.

De första kontakterna mellan landstinget, Kramfors kommun och det lettiska företaget togs så sent som i våras. Affären genomfördes rekordsnabbt. Enligt Sia Immostate skall verksamheten främst rikta sig till lettiska kunder, men också till kunder i Sverige och Norden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.