Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Räddningstjänsten larmades under måndagen till en kontorsbyggnad i Sundsvall med anledning av larm om explosion. I videon kan du höra insatsledare Tommy Lindgren berätta mer om händelsen. Foto: Hans Lindblom/SVT

Larm om explosion i kontorsbyggnad i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen inkom larm om en explosion inomhus i centrala Sundsvall. Enligt polisen ska det ha inkommit uppgifter om höga smällar i en byggnad. Byggnaden evakuerades och räddningstjänsten arbetade för att hitta orsaken till smällarna.

– Det var en huvudsäkring som gick sönder, säger poliskommissarie Lars Andersson till SVT.

Räddningstjänst, ambulans och flertal poliser fanns på platsen och det handlade om en byggnad där bland annat Sundsvalls Tidning, Arbetsförmedlingen och även delar av polisens verksamhet håller till.

Enligt SVT:s reporter på plats var det fullt av folk, både evakuerade och nyfikna personer.

– Det är någon typ av explosion inne i en serverhall, sa Pierre Ragnehag, SVT:s reporter på plats.

Vid 15.30-tiden kunde räddningstjänsten lämna platsen och ärendet lämnades över till fastighetsskötaren.

Under seneftermiddagen var elen tillbaka i fastigheten. Enligt polisens hemsida finns det i nuläget ingen misstanke om brott.

På tisdagsmorgonen bekräftade poliskommissarie Lars Andersson för SVT att en huvudsäkring på 2500 ampere gått sönder.

– Det blev kortslutning, och det var också anledningen till explosionen, säger han.

En teori är att en elkabel grävts av under det pågående grävarbetet på Universitetsallén alldeles intill fastigheten, men det är ännu inte bekräftat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du höra reportern Pierre Ragnehag som berättar bland annat att Polismyndigheten bekräftar att det skedde en explosion i deras serverhall. Foto: Hans Lindblom/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.