Foto: SVT och Olle Frisk

Lastbil i singelolycka på väg 320

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka med en timmerbil på väg 320 i närheten av Gimåfors i Sundsvalls kommun. Chauffören, en man i 20-årsåldern, omkom.

Larmet inkom klockan 07.33 på torsdagen och gällde en singelolycka med en timmerbil i Sandnäset, Gimåfors, nära Jämtlandsgränsen. Den fullastade timmerbilen, med släp, var på väg österut när den av någon anledning välte ner i diket. 

Chauffören klämdes fast i olyckan. Ambulans, polis och räddningstjänst ryckte ut och efter två timmar kunde man få ut chauffören från förarhytten.

– Han är losstagen och transporterad från platsen, säger Henrik Cedergren, inre befäl, vid 10.30-tiden.

Vid lunchtid meddelade polisen att den unge chauffören omkommit. Mannen är hemmahörande i Jämtland och anhöriga är underrättade.

Saneringsarbete

Vägen är fortfarande avstängd. Dels ligger det timmer på vägen, dels har bärgningsarbetet inte kunnat påbörjas.

– Vi väntar också på miljökontoret eftersom mellan 300 och 400 liter diesel har runnit ut, berättar Henrik Cedergren.

Enligt Trafikverket pågår sanerings- och återställningsarbete och väg 320 beräknas vara öppen för trafik igen vid 14-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.