Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina Bernhold, Stina Vingstedt och Oskar Mähler är tidigare elever på Järåskolan i Bispgården men går nu på Lidens skola. Hör i klippet vad de tycker om att det nu kommer fler elever till skolan. Foto: Shanker Prem/SVT

Lidens skola får 15 nya elever i höst – rektorn: ”Det stärker vår roll i byn”

Uppdaterad
Publicerad

Till höstterminen får Lidens skola 15 nya elever varav 12 kommer pendla från Ragunda kommun. Något som kommer stärka både Liden som bygd, och skolans utveckling framåt, enligt rektorn.

– Det känns verkligen som ett lyft, det är viktigt att vi får fler elever, säger rektor Riitta Rennerhag.

I dag har Lidens skola 123 elever totalt, från förskoleklass till årskurs 9. I höst blir de 15 fler.

– Det kan tänkas att vi behöver anställa fler och vi har redan några med legitimation som knackar på dörren här och vill komma och jobba, säger Riitta Rennerhag, rektor på Lidens- och Stige skolor.

12 av de 15 nya eleverna kommer pendla från Ragunda kommun i Jämtland. Kommunen vill nämligen flytta elever från Bispgården till Hammarstrand från och med i höst, under tiden att kommunen dels utreder, och dels renoverar skollokaler i Bispgården. Järåskolan där stängdes förra året, vilket har gjort att föräldrar valt att i stället flytta sina barn till Lidens skola.

– Med fler elever kan vi utvecklas ännu mer, och pedagogerna kommer känna ett lyft att få undervisa fler elever, säger Riitta Rennerhag.

”Det är jättefina lärare här”

Tidigare har uppemot elva elever från Ragunda kommun bytt till Lidens skola. SVT träffade tre av dem som har gått i Liden i något år nu, och som kommer från den nedlagda Järåskolan.

– Jag trivs jättebra här, det är jättefina lärare här, säger Stina Vingstedt, som går i femman.

Hör elever och rektorn på Lidens skola om vad de tycker om att skolan får fler elever i höst, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.