Foto: Robert Garpetun

Statsministern förstamajtalade i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Idag är arbetarrörelsens stora högtid, första maj. Stockholm får nöja sig med finansministern när Stefan Löfven talade i Sundsvall.

Stefan Löfven nobbar storstäderna på första maj. Statsministern väljer i stället Sundsvall som plats för firandet av arbetarrörelsens stora dag. Ett besked som glädjer Sundsvalls Socialdemokrater.

– Det är jätteroligt! Så vitt jag vet har inte en sittande statsminister talat i Sundsvall i modern tid, inte någon partiledare heller, säger arbetarekommunens ordförande Roger Johansson.

En märkbart glad Roger Johansson ser också valet av Sundsvall som ett kvitto på att partiet lokalt gjort ett bra jobb under valet och visat på bra valresultat.  

Ministrar i storstäderna

Det blir i stället finansminister Magdalena Andersson som blir huvudtalare i Stockholm, medan utrikesminister Margot Wallström åker till Göteborg och Malmö får besök av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt talar i Västerås och Uppsala på första maj. Rossana Dinamarca blir Vänsterns huvudnummer i Stockholm.

Schema

13.15: Statministern presenterar innehållet i talet på en presskonferens

13.45: Uppställning för demonstration

14.00: Demonstrationståget avgår

14.15: Tåget anländer på Stora torg

14:30 Stefan Löfvén talar

18:10: SVT Nyheter Västernorrland

19:55: SVT Nyheter Västernorrland

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.