Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jon Hillgren och Anderas Sjölander (S) prata mer om hotellplanerna och vad det betyder för Härnösand och Höga Kusten. Foto: Javier Abalo Aguilar/SVT/Hernö Gin AB

Lokala företagare bakom nytt hotell i Härnösand: ”Varit en lång process”

Uppdaterad
Publicerad

Ett nytt hotell ska byggas i Härnösand. Första spadtagen tas till hösten och hotellet väntas stå färdigt i slutet av 2024 vid Kanaludden i Härnösand.

– Det har varit en lång process och jag är jätteglad för det här, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.

Hernö Gin AB tillsammans med lokala företagare i Härnösand står bakom hotellsatsningen som ska börja byggas i Härnösand i slutet av året.

Lokala företagare

Andreas Sjölander är nöjd med de lokala företagare som valt att ta initiativet till hotellbygget.

– Det är företag med stora Härnösandshjärtan som gör det möjligt, säger han.

Vd:n för Hernö Gin AB Jon Hillgren instämmer.

– Det finns den här känslan i Härnösand som är så viktig, säger han.

Förutom Hernö Gin AB blir det Härnösandsföretaget J A Skogström AB och företagaren bakom Highcon som blir huvudägare av hotellet.

Hör Jon Hillgren och Anderas Sjölander (S) prata mer om hotellplanerna och vad det betyder för Härnösand och Höga Kusten i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.