Lönnelidkonkurs anmäld

Uppdaterad
Publicerad

Konkursförvaltare Peter Thoms misstänker att brott kan ha begåtts i samband med företaget Lönnelid Industriers konkurs i Sundsvall. Det misstänkta brottet har nu anmälts till åklagare.

Lönnelid Industrier ansågs vara ett blomstrande företag fram till juli 2011. Företaget hade fått en stororder från Bauhaus när de 15 anställda plötsligt fick beskedet att företaget sålts för en krona. De nya ägarna lämnade företaget vind för våg och i mitten av november samma år förklarades det i konkurs.

Mycket talar för att företaget helt enkelt plundrats. Vem som tömt bolaget på värden är dock oklart. Konkursförvaltarens anmälan riktar sig nu i första hand mot tre personer. Den utpekade köparen av aktierna i företaget, dennes ombud och en företagsmäklare.

Lönnelid Industrier

Den utpekade köparen, en 64-årig man från Dalarna, förekommer sedan tidigare i utredningar om ekonomisk brottslighet, då som så kallad målvakt. Någon ny styrelse utsågs aldrig efter köpet av Lönnelid Industrier.

Vem som egentligen tömde företaget på tillgångar ska nu utredas av polis och åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lönnelid Industrier

Mer i ämnet