Varken kommundirektören eller SVT Västernorrland fick komma in i kyrkan och lyssna på elevernas sånglektion

Luciasång fyllde domkyrkan i Härnösand – smittsäkrad inspelning utan åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på estetprogrammet i Härnösand slutför sin kurs i sång och sång i ensemble och för att det ska kunna ske så har eleverna en och en halv meters avstånd från varandra. Allt för att det ska kunna utföras på ett smittsäkert sätt.

Härnösands kommundirektör och SVT Västernorrland fick inte komma in i kyrkan. Det var bara de två gymnasieklasserna som går estetprogrammet som var välkomna in i Härnösands domkyrka

– De har beskrivit att de står med en och en halv armlängds avstånd runtom och att koreografin görs vid ett tillfälle och sången vid ett annat, säger Lars Liljedahl kommundirektör i Härnösand

Folkhälsomyndighetens rekommendationer till skolkörer och musikklasser:

De här rekommendationerna gäller elever som träffas dagligen i skolans lokaler även utanför musik- och sångundervisningen.

• Delta inte i verksamheten om du känner dig sjuk eller har symtom på infektion, även milda sådana. Då ska du heller inte vara i skolan.

•  Håll en armlängds avstånd mellan varandra.

•  Var noggrann med din handhygien.

•  Hosta och nys i armvecket. Vänd dig bort, eller gå gärna iväg, så att du inte nyser eller hostar i riktning mot någon annan.

•  Använd egen mikrofon. Dela inte noter, instrument eller annat material med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.